Gruparea jihadista Stat islamic (ISIS) are celule teroriste clandestine in Marea Britanie, Germania si Italia, asemanatoare cu cele care au declansat atacurile de la Paris si Bruxelles, a avetizat luni un oficial american de prim rang al serviciilor de informatii, scrie The New York Times in pagina electronica.

Cand a fost intrebat daca reteaua ISIS este angajata in activitati secrete in acele tari, James Clapper, directorul serviciilor americane de informatii a raspuns:

"Da.Acesta este un motiv de ingrijorare, in mod evident, a noastra si a aliatilor nostri europeni". "Vom continua sa vedem dovezi ale complotului ISIL in tarile pe care le-ati numit", a adaugat oficialul in cadrul unei intalniri cu jurnalistii. ISIL este un alt nume pentru jihadistii Stat Islamic.

James Clapper este cel mai important oficial care recunoaste public extinderea Stat Islamic in Europa, care a declansat temeri tot mai mari in randul serviciilor de spionaj americane si europene si al factorilor de decizie politica.

Stat Islamic a promis va va declansa atacuri in cele trei tari europene mentionate. Cu toate acestea, expertii occidentali subliniaza ca este imposibil sa stie unde va avea loc urmatorul atac terorist, mai scrie sursa citata.