India a testat cu succes o racheta sol-aer, al doilea test cu o astfel de arma in ultima saptamana, a declarat ministerul indian al Apararii, citat de AFP. Anuntul intervine in contextul in care, in urma cu doar doua zile, armata indiana a dat publicitatii testul cu rachete capabile sa intercepteze armament inamic identic.

Racheta Akash, cu o raza de actiune de 27 de kilometri si o incarcatura de peste 55 de kilograme, a fost lansata vineri la Chandipur, in estul Indiei. Potrivit oficialului de la New Delhi, arma a atins cu succes tinta.

In prezent, India lucreaza la o noua racheta balistica nucleara cu o raza de actiune de 6.000 kilometri, dublu fata de armele pe care le are in prezent. Racheta "Agni-IV este inca in stadiul de proiectare si "nu se poate avansa o data exacta pentru efectuarea primului test", a declarat seful programului nuclear indian de rachete stragice, V.K. Sarswat.

Din 1993, aceasta tara efetueaza in mod sistematic teste cu rachete Agni-I, avand raza de actiune de 700 de kilometri si pot lovi aproape orice tinta din Pakistanul vecin, si cu Agni-II, cu o raza de actiune de 2.500 de kilometri, care ar putea ajunge in China.