Ministrul de interne belgian a negat ca vrut sa stigmatizeze musulmanii dupa ce a spus ca multi au dansat celebrand atacurile teroriste din Bruxelles, scrie The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

“Toata lumea stie ca aceste lucruri s-au intamplat. Trebuie sa asteptam un raport oficial al politiei pentru a confirma existenta acestor fapte?”, a spus Jan Jambon in parlament in timpul unui tir de intrebari dur al opozitiei.

Jambon, un membru important al guvernului, a negat ca acutizeaza tensiunile fata de comunitatea musulmana belgiana, ce numara circa 600.000 de persoane, intr-o populatie de circa 11 milioane.

“Nu am raportul politiei. Au existat (dansuri) dar nu multe … mai multe servicii mi-au confirmat ca acestea nu au fost zvonuri si ca au vazut asta pe teren”, a spus el.

“Ce credeti, ca o sa stigmatizez dand nume de strazi si de districte?”, a adaugat el.

Declaratiile lui Jambon seamana cu cele ale candidatului american republican Donald Trump, care a sustinut ca musulmanii au celebrat atacurile din 11 septembrie 2011.

Jambon a facut primele declaratii pe aceasta tema intr-un interviu publicat sambata in ziarul De Standaard.

“O parte semnificativa a comunitatii musulmane a dansat cand atacurile au avut loc”, a spus Jambon despre atentatele de la aeroport si metrou in care au fost ucise 32 de persoane.

De asemenea, el a acuzat locuitorii cartierului Molenbeek, predominant musulman, ca au atacat politia in timpul unei operatiuni din martie de arestare a unui suspect in legatura cu atacurile teroriste din Paris din noiembrie 2015.