Premierul grec, Alexis Tsipras, a criticat vineri la Paris proiectul de reforma a dreptului muncii al guvernului francez, cu o zi inainte de o reuniune a unor lideri socialisti europeni, organizata de presedintele Francois Hollande, la care urmeaza sa participe in calitate de observator, transmite AFP, citata de Agerpres.

"De fiecare data cand a fost introdus acest tip de politica de flexibilitate, rezultatele au fost catastrofale", a comentat seful guvernului de la Atena, provenit din randul stangii radicale, ca raspuns la o intrebare legata de proiectul de lege al executivului francez.

"In niciun caz aceasta nu intareste competitivitatea economiilor noastre (...), altfel Bangladeshul ar avea cea mai buna economie din lume", a afirmat el cu ironie.

"Aceasta logica a fost impusa in Grecia (...), iar relatiile de munca au fost intoarse in Evul Mediu", a adaugat Alexis Tsipras. "Toti cei care vor sa impuna acest tip de reforma trebuie sa se gandeasca si pot studia cazul grec", a mai afirmat el.

Alexis Tsipras s-a exprimat in cursul unei conferinte de presa, organizata cu ocazia unei intalniri avute vineri seara cu liderul Partidului Comunist Francez, Pierre Laurent, si cu eurodeputati de stanga din alte tari europene.

Proiectul de reforma a dreptului muncii avut in vedere de guvernul socialist francez este aspru criticat de sindicatele salariatilor si studentilor, care au mobilizat miercuri impotriva acestuia intre 240.000 si 400.000 de persoane in strada.