Mai multe persoane au fost ranite grav, printre care un bebelus de aproape un an, luni in Ierusalimul de Vest intr-un nou atac cu masina folosita ca berbec al carei sofer palestinian a fost impuscat, au facut cunoscut politia si surse medicale, relateaza AFP, citeaza Agerpres.

Autorul atacului, Abdel Mohsen Hassouna, un palestinian din Ierusalimul de Est in varsta de 21 de ani, a izbit cu masina un grup de pietoni aflati intr-o statie de autobuz, ranind 14 dintre acestia, inainte de a fi doborat de gloante, a informat politia.

Un bebelus in varsta de aproape un an a fosr grav ranit la picior si transportat la spitalul Hadassah unde urma sa fie operat, a anuntat un purtator de cuvant al institutiei.

Alte 11 persoane au fost ranite usor, iar doua grav.

Atacatorul avea un topor in masina lui, a spus politia.

Ierusalimul a mai fost scena unui atac cu masina folosita ca berbec pe 6 decembrie.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a ordonat luni seara ca in fata sutelor de refugii ale statiilor de autobuz din Ierusalim sa fie ridicate bariere din beton pentru a proteja calatorii contra acestui tip de atacuri, au anuntat serviciile acestuia intr-un comunicat.

Cisiordania, Ierusalimul si Israelul sunt prada a unui val de atentate antiisraeliene comise de palestinieni izolati, majoritatea cu arma alba, dar si cu masini folosite ca berbec sau arme de foc.

De la aceasta data, ciocnirile dintre fortele israeliene si tineri palestinieni care au facut 117 morti palestinieni, printre care un arab israelian, si 17 de partea israeliana, carora li se adauga un american si un eritreean, potrivit unui bilant intocmit de AFP. Alte sute de persoane au fost ranite.

Majoritatea palestinienilor, multi dintre ei tineri, au murit dupa atacuri sau tentative de atacuri.