Femeia care a participat alaturi de sotul ei la atacul sangeros din San Bernadino, California, jurase credinta, pe Facebook, Statului Islamic, scrie presa americana, care citeaza surse apropiate anchetei, potrivit de AFP.

Tashfeen Malik a publicat pe reteaua sociala un text prin care ii jura credinta lui Abou Bakr al-Baghdadi "pe un cont care nu era pe numele sau", explica trei surse, pentru CNN, fara a preciza cum au ajuns autoritatile la aceasta postare, stearsa de atunci.

Cei doi tineri casatoriti au intrat intr-o sala a unui centru de ingrijiri pentru persoanele cu handicap din San Bernardino (vestul Statelor Unite) cu un veritabil arsenal de razboi, ucigand mai multi oameni in ceea ce acum pare sa aiba legatura cu jihadismul.

Nimic nu parea insa sa indice ca Tashfeen Malik, pakistanez, si sotia sa, Syed Farook, au fost ghidati de Statul Islamic pentru acest atentat soldat cu 14 morti si 21 de raniti, afirma responsabili federali din fortele de ordine, pentru New York Times.

"La acest stadiu, credem ca mai degraba s-au auto-radicalizat, fiind inspirati de grup, decat sa fi primit ordin de a comite acest atentat", explica o sursa.

In zilele precedente atacului, cuplul si-a sters urmele in mediul online, ceea ce conduce la ideea unui act premeditat.

Potrivit unui avocat al familiei, Mohammad Abuershaid, ucigasul nu a calatorit niciodata in Pakistan, de unde sunt parintii sai, dar a calatorit in Arabia Saudita, unde a locuit si sotia sa.