Slovenia a cerut Uniunii Europene politisti pentru a ajuta la reglarea influxului de migranti dinspre Croatia, a declarat ministrul de interne Vesna Gyorkos, pentru TV Slovenia, citata de Reuters.

RefugiatiFoto: Captura YouTube

In ultimele 24 de ore, peste 10.000 de migranti, cei mai multi fugind de violentele din Siria, au ajuns in Slovenia, cea mai mica tara balcanica de pe traseul migrantilor ce merg spre Austria.

“Slovenia a cerut deja statelor membre UE furnizarea de unitati de politie”, a spus miercuri seara Znidar.

Comisarul european pentru migratie, Dimitris Avramopoulos, va vizita joi Slovenia.

Parlamentul de la Ljubljana dat noi puteri armatei, chemata sa ajute politia sa faca fata unui aflux de migranti la frontiera si a solicitat de la Uniunea Europeana asistenta financiara, in timpul unei sesiuni extraordinare a parlamentul sloven, care s-a prelungit pana miercuri in zori.

Jean Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, i-a convocat pe liderii mai multor tari din Europa de est, printre care si pe Klaus Iohannis, la un summit-fulger pe tema refugiatilor din Orientul Mijlociu.

Summit-ul va avea loc duminica, 25 octombrie, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene. Pe langa Romania, mai sunt invitati liderii din Austria, Bulgaria, Croatia, Macedonia, Germania, Grecia, Ungaria, Serbia si Slovenia.