"Jeremy Corbyn reprezinta un risc pentru tara noastra", sustine secretarul britanic pentru Justitie Michael Gove intr-un editorial publicat pe The Telegraph.

Jeremy CorbynFoto: Agerpres/EPA

Gove il felicita pe Corbyn pentru victoria sa, aratand ca acesta nu si-a ascuns niciodata orientarile politice.

Potrivit ministrului britanic, alegerea lui Corbyn la sefia laburistilor nu este un accident de aritmetica electorala, ori un vot care a ignorat viziunile sale politice, ci este o imbratisare constienta a celui mai extrem candidat disponibil pentru a conduce tara, Corbyn devenind "alternativa pentru prim-ministru".

"Victoria lui Jeremy Corbyn nu este un fenomen social trecator a carui semnificatie sa o putem dezbate detasat. Decizia laburistilor nu este echivalentul sugestiei vreunui think-thank pe care sa fim de acord sa o luam in considerare. Este o solicitare cat se poate de serioasa din partea opozitiei Maiestatii sale sa punem viitorul acestei tari in mainile parlamentarului din Islington-Nord (Corbyn este deputat in circumscriptia londoneza Islington-Nord din 1983 - n.red.)", scrie Gove in editorial.

Secretarul pentru Justitie sustine ca, in cazul in care laburistii lui Corbyn formeaza viitorul guvern, nu exista nicio urma de indoiala ca aceasta ar reprezenta "o amenintare directa la securitatea tarii noastre, securitatea economiei noastre si securitatea fiecarei familii".

"Laburistii lui Jeremy Corbyn ne-ar slabi apararea si ar face ca Marea Britanie sa fie mai putin sigura. Alegandu-l pe Jeremy Corbyn in locul rivalilor sai, partidul sustine acum parasirea aliatilor nostri precum Norvegia, Germania, Canada si Olanda, prin parasirea aliantei NATO, tocmai cand amenintarea in crestere reprezentata de extremismul islamist cere o solidaritate internationala mai mare", mai arata Gove.

Radicalul Jeremy Corbyn, care se declara fan al lui Chavez, al nationalizarilor si al Syriza, a fost ales sambata lider al Partidului Laburist (de opozitie) din Marea Britanie, o victorie care consacra ascensiunea eurosceptiscilor, opozanti duri ai politicilor de austeritate, in tendintele politice britanice si care promite turbulente in sanul laburistilor, transmite AFP.

Relatand despre numirea lui Corbyn la sefia formatiunii politice, New York Times noteaza ca aceasta marcheaza o directionare a Partidului Laburist catre stanga dura, capatand totodata o pozitie mai degraba favorabila lui Putin.