Situatia nu s-a schimbat in Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau. Protestatarii au ramas si a doua noapte la rand, pentru a-si manifesta indignarea fata de miliardul furat si zic ca vor ramane acolo pana lucrurile nu se vor schimba, iar marii demnitari ai statului - nu vor demisiona, informeazaPRO TV Chisinau.

HotNews.roFoto: Hotnews

Desi temperaturile din aceasta noapte au fost cu putin peste 10 grade Celsius, se pare ca acesta nu este un impediment pentru oamenii din piata, iar acestia zic ca vor ramana acolo si in urmatoarele nopti, mai transmite sursa citata.

Protestele din Piata Marii Adunari Nationale vor continua pana ce actuala guvernare va fi demisa, a declarat avocatul Andrei Nastase, unul din organizatorii protestului, la PRO TV Chisinau, potrivitIPN.

"Cred ca nu vom ajunge la iarna sa inghetam in corturi. Vor sta in ele cei de la guvernare, daca nu vor ajunge la puscarie. Baietii acestia vor trebui sa plece, ei isi apropie sfarsitul. Daca nu vor fi satisfacute revendicarile, vor urma proteste in toata tara, chiar si in sate. Nu va fi niciun Maidan, caci ei vor pleca in cele din urma", a spus Nastase.

Reprezentantul protestatarilor a spus ca este gata sa discute cu liderii din conducerea statului. "Suntem dispusi catre dialog. In special cu presedintele Nicolae Timofti, care are competenta sa dizolve Parlamentul si sa anunte alegeri anticipate", a adaugat Nastase.

Andrei Nastase a respins ideea transformarii Platformei DA in partid politic. "Am convenit inca de la inceput ca Platforma va ramane una civica. Chiar daca exista si persoane care doresc sa fie transformata in entitate politica", a spus Nastase.

Saakashvili: Miscarea protestatara din Moldova nu are ca scop apropierea tarii de Kremlin

Ceea ce se intampla in Republica Moldova reprezinta miscari indreptate impotriva oligarhilor, iar aceste actiuni corespund starii din Ucraina, spune Mihail Saakashvili, guvernator al regiunii Odesa, Ucraina, si fost presedinte al Georgiei.

Oficialul este convins ca oligarhii in Moldova controleaza organele de drept, partial Parlamentul si aproape in totalitate prim-ministrul, transmite IPN.

Saakashvili, citat de presa ucraineana, sustine ca miscarea protestatara din Moldova nu are ca scop apropierea tarii de Kremlin si, chiar daca exista puteri pro-moscovite, protestul are ca scop lichidarea oligarhilor de la putere.

"Exista mereu niste intelegeri intre oligarhi, se schimba guvernele, se schimba premierii, iar interesele oligarhilor doar se intaresc. Oamenii ies in strada nu in favoarea Rusiei, ci impotriva oligarhilor. Eu cred ca, in principiu, populatia Moldovei e pentru UE, iar dintre tineri majoritatea tind incolo", a spus guvernatorul regiunii Odesa.