Un lider mafiot italian, Pasquale Scotti, condamnat pentru peste 20 de crime, a fost capturat in Brazilia dupa 31 de ani de cautari, relateaza BBC News Online, citat de Mediafax.

Pasquale Scotti, lider CamorraFoto: Politia Italiana

Pasquale Scotti, lider al Camorra, grupare mafiota din Napoli, a fugit dintr-un spital italian in 1984, unde primea ingrijiri dupa ce fusese impuscat de politie.

El a fost gasit in orasul brazilian Recife, iar politia a precizat ca amprentele i-au confirmat identitatea. El urmeaza sa fie extradat in Italia in urmatoarele zile.

Scotti a fost condamnat pentru delapidare, crima si infractiuni legate de arme de foc intre 1980 si 1983. El a fost condamnat la inchisoare pe viata in contumacie, iar Italia a emis un mandat de arestare pe numele sau in 1991.

Totusi, multe informatii - bazate pe dovezi oferite de un fost asociat al lui Scotti din Camorra - aratau ca el a murit la scurt timp dupa ce a fugit, in 1984.

Potrivit Ministerului italian de Interne, Scotti a fost arestat in Recife intr-o operatiune desfasurata in comun de politia din Napoli, ofiteri italieni antimafia, politia braziliana si Interpol.

Informatiile din Brazilia afirma ca Scotti, in varsta de 56 de ani, a fost arestat in timp ce isi ducea la scoala cei doi copii, in varsta de 12 si, respectiv, 15 ani.

El folosea pseudonimul Francisco de Castro Visconti, detinea o companie de import de alimente si era partener la un club de noapte.

Politia braziliana a declarat ca Scotti avea acte de identitate false si era inscris inclusiv in registrul de alegatori din Recife.