​Imaginile surprinse de camera video de la bordul unei masini de politie din Statele Unite arata cum un ofiter din Arizona a intrat cu masina intr-un suspect inarmat, aruncandu-l in aer, inainte ca masina sa se izbeasca de un zid, relateaza The Guardian.

Politia americana (foto arhiva)Foto: Captura YouTube

Barbatul a supravietuit accidentului, care a avut loc pe 19 februarie, iar procurorii nu l-au acuzat pe politist.

Imaginile, care au atras atentia in Statele Unite, au aparut intr-un moment de tensiune sporita referitoare la utilizarea fortei de catre politie in intreaga tara.

Mario Valencia, barbatul care a fost lovit de masina politiei, are mai multe infractiuni la activ, inclusiv atacarea unui ofiter de politie.

Sergentul Chris Warren a precizat ca Valencia a jefuit un magazin din Tucson, a intrat prin efractie intr-o biserica, a spart o casa si a furat o masina. Suspectul ar fi mers cu masina furata in partea de nord a Tucsonului si a furat o arma de la un magazin Wal-Mart.

Imaginile surprinse de doua masini de politie arata cum Valencia merge cu pusca in mana, iar la un moment dat, acesta indreapta arma spre el, amenintand ca se va sinucide.

Un alt video arata cum un ofiter de politie a condus incet masina spre Valencia, timp in care suspectul tragea cu arma in aer. Ofiterul ii spune colegului sau sa stea in spate pentru ca suspectul are o arma. Dar, la cateva momente dupa aceea, un al doilea ofiter de politie intra cu masina in Valencia si il arunca in aer.

Ofiterul a fost identificat ca Michael Rapiejko. Warren spune ca Rapiejko a fost trimis in concediu administrativ deoarece in cadrul accidentului a utilizat forta.

Parchetul l-a achitat pe Michael Rapiejko de orice vina si acesta s-a intors la datorie, a precizat Warren.