Militarii rusi continua sa opereze pe teritoriul ucrainean, unde au infiintat tabere de antrenament pentru militiile separatiste, a acuzat marti Pentagonul, citat de AFP.

"Nu este nicio indoiala ca rusii continua sa opereze" in teritoriile aflate sub controlul militiilor separatiste, a afirmat purtatorul de cuvant al Pentagonului, colonelul Steven Warren.

"Rusii au instalat tabere de antrenament in estul Ucrainei pentru formarea separatistilor", unde acestia efectueaza exercitii de tiruri si de artilerie, a afirmat acesta.

Rusii dispun de asemenea in estul Ucrainei "de elemente de control si de comandament, care ajuta la coordonarea operatiunilor militare pe teren", a continuat el.

Potrivit acestuia, rusii "continua sa mentina sisteme perfectionate de rachete sol-aer in proximitatea liniei de front, incalcand direct acordurile de la Minsk".

Sase soldati ucraineni au fost ucisi si un ziarist a fost ranit marti in estul separatist pro-rus al Ucrainei, care se confrunta cu o revenire a tensiunilor, la doua luni dupa ce a itnrat in vigoare un acord de incetare a focului.

Sefii diplomatiilor germana, franceza, rusa si ucraineana, reuniti luni seara la Berlin, si-au exprimat "via ingrijorare" in privinta incalcarii armistitiului, facand apel la dialog politic.