O lovitura aeriana in portul yemenit Hodaida de la Marea Rosie a distrus o fabrica de lactate marti noapte si a omorat 23 de muncitori, au declarat Reuters surse medicale despre ceea ce pare a fi unul dintre cele mai grave cazuri cu victime civile din campania saudita impotriva militiilor huthi.

HotNews.roFoto: Hotnews

Operatiunea Arabiei Saudite si a altor tari sunite cauta sa opreasca militiile huthi si pe fostul presedinte Ali Abdullah Saleh in a prelua controlul Yemenului si sa-l reinstaureze pe presedintele Abd-Rabbu Mansour Hadi, scrie Reuters.

Totusi, dupa sapte nopti de atacuri aeriene ce au luat la tinta atat fortele huthi cat si trupele loiale lui Saleh, coalitia nu a reusit sa-i asigure lui Hadi controlul asupra ultimei sale enclave, orasul-port Aden, desi acest lucru este un punct central al campaniei.

Focuri de arma si explozii puternice s-au auzit in Aden in noaptea de marti. Clipuri postate postate online, dar neconfirmate de Reuters para sa arate lupte la o unitate militara loiala lui Saleh in nord-estul orasului.

Locuitorii de langa fabrica de lacatate din Hodaida au spus ca aceasta este pozitionata langa o unitate miliatara loiala lui Saleh, iar surse medicale au declarat ca cele 23 de victime lucrau in fabrica si ca lovitura aeriana a distrus si o benzinarie.

In New York, UNICEF a anuntat marti seara ca cel putin 62 de copii au fost ucisi iar 30 raniti in luptele din ultima saptamana, iar ONU a declarat ca un atac asupra unei tabere de refugiati din nordul Yemenului a incalcat legile internationale