Patru sinucigasi cu bombe, deghizati in agenti ai fortelor de ordine, au luat cu asalt un sediu de politie din Afganistan, marti, omorand cel putin 20 de ofiteri si ranind alti 8, scrie New York Times.

Atacul coordonat din provincia Logar, aflata la aproximativ 60 de kilometri distanta de Kabul, a avut loc in timp ce ofiterii se adunau pentru pranz in sala de mese. Datorita uniformelor de politie pe care le purtau, atacatorii au reusit sa treaca de filtrele preliminare, spre o parcare aflata la intrarea in cladire, spune Din Mohammed Darwish, purtatorul de cuvant al guvernatorului provinciei.

Unul dintre atacatori si-a detonat explozibilul la intrare, in timp ce ceilalti 3 si-au croit drum printre celelalte filtre si bariere de ciment, a spus Darwish. Desi politia a reusit sa rapuna doi dintre atacatori, cel de-al patrulea a reusit sa ajunga in sala de mese unde si-a detonat vesta cu explozibili, luand vietile a cel putin 20 de ofiteri.

"Explozia a fost atat de puternica incat acoperisul de metal al salii de mese a fost spulberat" a declarat unul dintre membrii consiliului provinciei Logar.

Un purtator de cuvant taliban a revendicat atacul. Desi talibanii au atacat mici posturi de securitate de pe teritoriul Afganistanului in ultimele luni, atentatul de marti a fost cel mai violent de la atacul din aprilie din provincia Kunar, situata in estul tarii, ce s-a lasat cu 21 de morti. In noiembrie, talibanii au atacat o baza armata din districtul Sangin al provinciei Helmand, ce a dus la moartea a cel putin 14 soldati.