Parlamentul moldovean ar urma sa voteze noul Guvern moldovean cel mai probabil miercuri, a declarat marti liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu, dupa intrevederea cu premierul desemnat Chiril Gaburici, relateaza PRO TV Chisinau, citat de Mediafax. Marti are loc sedinta Biroului permanent al Parlamentului si, cel mai probabil, sedinta plenului de investire a Guvernului va avea loc miercuri. "In cadrul sedintei vom decide definitiv cand se va produce sedinta de investire, fie ca maine, fie ca poimaine. Mai degraba maine (miercuri)", a declarat Marian Lupu.

Premierul moldovean desemnat, Chiril Gaburici, a declarat marti ca in cursul serii va fi pregatit sa se prezinte in fata Parlamentului pentru votul de investitura, dupa discutiile avute cu partidele parlamentare, relateaza IPN.

Chiril Gaburici a declarat marti ca urmeaza sa aiba inca o discutie cu toti candidatii la functiile de ministri pentru a definitiva lista si programul de guvernare. "Am avut discutii si cu un numar mare de ambasadori, am expus prioritatile pentru perioada urmatoare, una fiind directia proeuropeana si respectarea tuturor intelegerilor cu UE", a declarat Gaburici.

Premierul desemnat a avut luni intrevederi cu liberalii si comunistii. Daca liberalii au ramas fermi pe pozitie, solicitand intrarea la guvernare pentru acordarea votului de investitura, liderul comunist Vladimir Voronin s-a declarat deschis noii propuneri.

Chiril Gaburici a fost desemnat candidat la functia de prim-ministru la propunerea PLDM, prin decret prezidential, sambata, 14 februarie.