O minora, in varsta de 14 ani, a decedat din cauza ranilor duminica, in urma atacului armat care a avut loc vineri intr-un liceu de langa Seattle, al carui bilant creste astfel la trei morti, inclusiv atacatorul, transmite Mediafax.

"Regretam sa anuntam ca Gia Soriano, in varsta de 14 ani, a decedat in aceasta (duminica) seara din cauza ranilor", care erau "foarte importante", a anuntat Spitalul Providence Medical Center din Everett, in statul Washington (nord-vest), in care au fost spitalizate doua dintre victimele atacului.

"Suntem devastati de aceasta tragedie absurda. Gia este fata noastra atat de frumoasa, iar cuvintele nu pot exprima cat de mult ne va lipsi. Am decis sa donam organele lui Gia (...). Fiica noastra era iubitoare si dulce, iar aceasta donatie ii onoreaza viata", a comentat familia tinerei intr-un comunicat.

Spitalul si personalul acestuia s-au declarat "profund afectate" de acest deces si vor pastra un moment de tacere luni, la ora locala 10.39 (19.30, ora Romaniei), ora la care a avut loc tragedia de vineri.

Alti doi liceeni, un baiat si o fata, se afla in continuare intre viata si moarte.

"Urmatoarele trei zile vor fi cruciale", a declarat sambata Joanne Roberts, medic la Providence Regional Medical Center, la aproximativ 50 de kilometri nord de Seattle.

Al patrulea adolescent a fost ranit la nivelul maxilarului si se afla intr-o stare grava. El are 15 ani.

Cei doi baieti sunt ingrijiti in alt spital din apropiere, Harborview Medical Center.

Atacul a fost comis de catre un licean identificat ca fiind Jaylen Ray Fryberg, un elev de origine amerindiana, descris ca un baiat "amabil" si popular de catre colegii sai, una dintre vedetele echipei de fotbal a Liceului Marysville-Pilchuck, un oras situat la nord de Seattle.

Baiatul a actionat singur si s-a sinucis cu arma pe care o avea asupra sa.

Arma pe care a folosit-o a fost achizitionata legal, a precizat politia. Ea a fost achizitionata de catre tatal lui Jaylen Ray Fryberg, potrivit CNN.