Deficientele care apar in pregatirea militarilor chinezi reprezinta o amenintare la adresa capacitatii tarii de a lupta intr-un razboi si de a-l castiga, scrie duminica publicatia militara oficiala chineza, potrivit Reuters.

Autoritatea militara chineza a trimis un document unitatilor militare in care detaliaza 40 de slabiciuni in metodele curente de antrenament, se arata intr-un articol publicat pe prima pagina de Cotidianul Armata de Eliberare a Poporului.

"Aceste problema reflecta neajunsurile si punctele slabe in componenta fortei militare de lupta. daca acestea nu sunt adresate imediat, atunci cu siguranta vor afecta si vor obstructiona capacitatea armatei de a merge la razboi", scrie ziarul, citand comandamentul general al Armatei de Eliberare a Poporului.

Presedintele chinez Xi Jinping incearca sa consolideze capacitatea de lupta a fortelor de lupta chineze, cea mai mare armata din lume, si sa intensifice eforturile de modernizare a a trupelor.

La inceputul acestui an, fortele armate chineze au inceput sa fie criticate de ofieri chinezi rezervisti dar si activi, acuzandu-le ca sunt prea corupte pentru a putea castiga un razboi.

Ziarul militar a mai relatat ca Beijingul trebuie sa gaseasca un leac pentru "boala pacii" care afecteaza regimul sau de pregatire, pentru a se asigura ca trupele ajung sa stapaneasca abilitatile necesare pentru a castiga un conflict armat de amploare.

Autoritatile militare au identificat probleme in cadrul armatei. marinei si fortelor aeriene, printre acestea numarandu-se standardele si stilurile de antrenament ale comandantilor si unitatilor militare. Problemele au fost identificate prin supravegherea antrenamentelor, inclusiv a exercitilor comune cu forte armate straine, mai scrie cotidianul.