Un avion de vanatoare MiG-29 s-a prabusit duminica in regiunea Astrahan din sudul Rusiei, in timpul unui zbor de incercare, pilotul pierzandu-si viata, a anuntat seful aviatiei militare pentru presa rusa, transmite AFP.

"A avut loc un accident, iar pilotul a murit", a anuntat Viktor Bondarev, citat de agentia Interfax.

"Investigam ce s-a intamplat. Primele elemente indica faptul ca accidentul a fost cauzat de o defectiune tehnica", a precizat el.

"Aparatul MiG-29 s-a prabusit in cursul unui zbor de incercare prevazut in regiunea Astrahan", a precizat de asemenea purtatorul de cuvant al Ministerului rus al Apararii, Igor Konashenkov, citat de agentia Interfax.

"Directorul de zbor i-a ordonat pilotului sa se catapulteze, insa pilotul, incercand sa salveze avionul, nu a renuntat si si-a pierdut viata", a adaugat Konashenkov.

In iunie 2011, un alt MiG-29 s-a prabusit in aceeasi regiune, tot in timpul unui zbor de incercare, cei doi piloti aflati la bord pierzandu-si viata. In 2012, un MiG-29 s-a prabusit pe un deal in estul Siberiei.

Dezvoltat la inceputul anilor 1980, avionul de vanatoare MiG-29, inca in serviciu in cadrul fortelor aeriene ruse, este exportat in numeroase tari, precum India, Iran, Siria si Ucraina.