Secretarul general al Natiunilor Unite, Ban Ki-moon si seful diplomatiei americane John Kerry vor incerca marti, in cadrul unei intalniri la Cairo, sa medieze un acord de incetare a focului intre Israel si Hamas dupa 14 zile de bombardamente israeliene in Gaza care au ucis peste 570 de palestinieni si au ranit peste 3 600 de oameni, scrie AFP.

In mijlocul violentelor, sapte palestinieni au fost ucisi marti dimineata in noi raiduri israeliene lansate asupra Fasiei Gaza, a spus purtatorul de cuvant al serviciilor de securitate palestiniene, Ashraf al-Qodra.

Ban Ki-moon a ajuns luni seara la Cairo unde s-a pronuntat luni pentru incetarea 'imediata' a ostilitatilor dintre Israel si miscarea palestiniana Hamas, in cursul unei conferinte de presa.

Intre timp, in cursul noptii de luni spre marti, seful Ligii Arabe, Nabil al-Arabi, a lansat un apel miscarii palestiniene Hamas sa accepte propunerea egipteana de incetare a focului. Egiptul a propus recent o initiativa pentru incetarea focului, sustinuta de Liga Araba si acceptata de Israel, dar care nu a fost acceptata si de Hamas pe motivul ca miscarea islamista nu a fost consultata inainte.

Hamas pune conditii pentru acceptarea armistitiului: ridicarea blocadei israeliene impusa din 2006 contra Fasiei Gaza, deschiderea frontierei cu Egiptul si eliberarea a zeci de detinuti.