Secretarul de Stat american, John Kerry, a promis, in cursul noptii de luni spre marti, un ajutor in valoare de 47 de milioane de dolari pentru civilii din Fasia Gaza, primele victime ale conflictului dintre Israel si miscarea islamista Hamas, scrie Mediafax.

Kerry a sosit luni seara la Cairo pentru a favoriza incheierea unui armistitiu in Fasia Gaza, o enclava palestiniana dens populata si afectata de o blocada impusa de Israel.

Luni, Emiratele Arabe Unite au anuntat, la randul lor, ca vor acorda un ajutor in valoare de aproape 41 de milioane de dolari pentru reconstructia locuintelor afectate de ofensiva israeliana in Fasia Gaza.

Sute de imobile de locuit din Fasia Gaza au fost distruse sau grav deteriorate de la inceputul ofensivei israeliene, declansate la 8 iulie.

Cel putin peste 570 de civili palestinieni au fost ucisi, iar peste 3.350 raniti in 14 zile de ofensiva israeliana, cea mai sangeroasa de la operatiunea "Plumb Topit", in 2009.

De partea israeliana, pierderile sunt in principal in randurile armatei, 25 de militari fiind ucisi de la inceputul ofensivei terestre, la 17 iulie.