Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat joi ca nu ii este frica de NATO, raspunzand unei intrebari a unui ziarist rus vedeta care a descris Alianta Atlantica drept o "tumoare canceroasa" in crestere, scrie AFP.

"Nu ne este frica. Nu imi este frica si nimanui nu ar trebui sa-i fie frica", a declarat Putin, la intrebarea ziaristului Dmitri Kisselev, in cadrul unei sesiuni televizate de intrebari-raspunsuri.

"Putem sa-i sufocam noi insine, de ca sa va fie frica?", a adaugat presedintele.

"Blocul NATO se dezvolta ca o tumoare canceroasa", declarase ziaristul Dmitri Kisselev, solicitandu-i lui Putin sa comenteze acest subiect.

Acest ziarist, care modereaza o emisiune duminicala cu un ton foarte anti-occidental, a fost numite de Putin in noiembrie anul trecut in fruntea unei noi entitati, care regrupeaza audio-vizualul extern al Rusiei.

In martie, atunci cand criza ucraineana s-a transformat in cea mai grava disputa Est-Vest de la caderea Cortinei de Fier, acesta afirmase la televiziune ca "Rusia ramane singura tara din lume capabila sa transforme Statele Unite in cenusi radioactive".

Kisselev figureaza pe lista personalitatilor ruse sanctionate de Uniunea Europeana dupa anexarea Crimeei, in calitate de "figura cheie a propagandei guvernamentale".