Liderii diplomatiei americane John Kerry si ruse Serghei Lavrov au ramas cu "opinii diferite", cu privire la situatia din Ucraina, dupa mai mult de patru ore de negocieri "intense" la Paris , dar si-au afirmat disponibilitatea de a ajunge la un acord diplomatic in acesta criza.

Cei doi lideri, care cunosc si apreciaza in pofida diferentelor de opinii dintre ei, s-au intalnit duminica seara la resedinta ambasadorului rus, un conac frumos situat intr-o zona exclusiva din Paris.

Ei au discutat mai multe ore inainte de a merge la o cina in care au putut fi auzite rasete, scrie AFP. " Ne-am exprimat opinii divergente cu privire la motivele izbucnirii crizei din Ucraina", a declarat insa Lavrov dupa discutii. "Suntem de acord cu privire la necesitatea de a gasi puncte de acord care sa duca la o solutionare diplomatica a acestei crize", a adaugat Lavrov, dupa intalnirea pe care a descris-o "foarte constructiva" .

Seful diplomatiei ruse trebuie sa continue aceste discutii cu omologul sau francez Laurent Fabius luni dimineata in Paris . Ministrul francez va zbura apoi in dupa-amiaza la Berlin, unde se va intalni cu omologul sau german Frank - Walter Steinmeier si polonez Radoslaw Sikorski . Duminica, la Paris , ministrul rus a insistat, din nou, asupra unei solutii " federale" in Ucraina , a propus-o pentru a atenua criza izbucnita dupa alipirea Crimeei la Rusia, la jumatatea lunii martie, dar Kievul respinge ideea.

"Noi credem ca federalismul este o componenta foarte importanta a reformelor" constitutionale pe care trebuie sa le faca Ucraina, a insistat Lavrov.