Un tribunal administrativ din Ankara a decis miercuri ca interdictia de accesare a retelei de microblogging Twitter pe teritoriul Turciei este "contrara principiilor statului de drept" si a ordonat ridicarea masurii impuse de autoritati, anunta presa turca, citata de AFP. Decizia nu este definitiva.

Autoritatea turca de telecomunicatii (TIB) a blocat joi seara accesul la reteaua Twitter, acuzata de premierul turc Recep Tayyip Erdogan, implicat intr-un scandal politico-financiar, de propagarea acuzatiilor de coruptie care vizeaza regimul sau in contextul alegerilor municipale din 30 martie.

Aceasta masura este "contrara principiilor statului de drept", a aratat tribunalul de la Ankara in decizia citata de postul CNN-Türk.

Opozitia parlamentara si mai multe organizatii non-guvernamentale au atacat in justitie decizia autoritatilor turce.

TIB poate sa atace decizia de miercuri insa este constransa ca ridice interdictia in asteptarea deciziei instantei de apel.

Milioane de turci au gasit mijloace de a evita interdictia, iar numarul de mesaje postate vineri, in prima zi dupa impunerea restrictiei, a fost in medie de 17.000/minut.

Si colegi ai premierului Erdogan au postat mesaje, la fel si presedintele tarii, Abdullah Gül care spune ca masura este inacceptabila. Premierul Erdogan a impus una dintre cele mai dure legi ale internetului, insa Twitter este extraordinar de popular, ca alternativa de libertate la o presa puternic cenzurata.