Membrii Parlamentului de la Chisinau au aprobat, vineri, ratificarea unui acord de cooperare vamala cu Spania in care este folosita sintagma "limba moldoveneasca", ceea ce a provocat nemultumirea parlamentarilor liberali, transmite Mediafax.

Parlamentarul liberal Corina Fusu a amintit ca, in decembrie anul trecut, Curtea Constitutionala de la Chisinau a stabilit defintiv si irevocabil ca textul Declaratiei de Independenta, in care limba de stat are denumirea de limba romana, face parte din blocul constitutional si prevaleaza in raport cu textul Constitutiei, unde se mentioneaza ca limba este moldoveneasca, relateaza IPN in pagina electronica.

La randul sau, presedintele Comisiei pentru afaceri externe, Ana Gutu, a declarat ca va trimite o scrisoare ministrului Afacerilor Externe si Integrarii Europene, Natalia Gherman, in care va solicita ca greseala sa fie corectata.

Presedintele grupului parlamentar al Partidului Democrat, Marian Lupu, a cerut deputatilor sa nu amane votarea proiectului, deoarece "acordurile bilaterale nu sunt semnate cu rezerva". "Ori il ratificam, ori nu. Calea a treia nu exista", a afirmat liderul Partidului Democrat.

Pentru ratificarea acordului au votat majoritatea deputatilor.