Senatorul si industriasul francez Serge Dassault, proprietarul ziarului Le Figaro, a cerut ridicarea imunitatii parlamentare de care dispune, pentru a se putea apara intr-un dosar care vizeaza o prezumtiva cumparare de voturi intr-un oras caruia i-a fost primar, scrie AFP.

"Cer ridicarea imunitatii mele parlamentare", a anuntat Serge Dassault, 88 de ani, unul dintre cei mai bogati oameni din Franta, care a explicat ca doreste astfel sa demonstreze ca nu are "nimic de reprosat".

O comisie a Senatului ar urma sa confirme miercuri ridicarea imunitatii, ceea ce va permite magistratilor Serge Tournaire si Guillaume Daieff sa-l plaseze in arest preventiv.

"Chiar daca aceasta ridicare a imunitatii va determina arestarea mea, sunt pregatit sa infrunt aceasta incercare", scrie Dassault, intr-un comunicat. "Voi putea in acest fel sa am acces la procedura (...) si sa ma apar". "Voi putea sa-mi demonstrez nevinovatia mea deplina in aceasta asa-zisa cumparare de voturi, acuzatii inventate de adversari politici", a adaugat el.

Magistratii ancheteaza din martie un dosar de cumparare de voturi, coruptie si spalare de bani, in cadrul alegerilor municipale organizate in 2008, 2009 si 2010 la Corbeil-Essonnes, un oras apropiat de Paris. Aceste alegeri au fost castigate de Dassault si, ulterior, de mana sa dreapta, Jean-Pierre Bechter.

Cea mai inalta jurisdictie administrativa financiara, Consiliul de Stat, a anulat alegerile din 2008 acuzand oferirea de bani pentru alegatori, fara a se pronunta asupra amplorii faptelor.