Ministrul de externe al Frantei, Laurent Fabius, a declarat joi ca este in pregatire o interventie internationala, cu participarea Frantei, in Republica Centrafricana, deoarece acest stat se afla "in pragul genocidului", transmite Agerpres, citand agentia EFE.

"Nu va fi acelasi tip de interventie ca in Mali, nici atat de masiva, nici atat de lunga", a precizat Fabius, intr-un interviu acordat postului de televiziune France 2.

Seful diplomatiei franceze a spus ca ONU va permite fortelor africane, Uniunii Africane si Frantei sa intervina, in cadrul unei rezolutii decise la inceputul lunii decembrie de Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite, mentioneaza France Presse.

Potrivit EFE, Fabius s-a referit, printre altele, si la diversele factiuni armate si la faptul ca un milion si jumatate de oameni "nu au nimic, nici macar de mancare".

Fabius a mai atras atentia ca exista riscul ca acest stat african sa se transforme intr-un nou focar de terorism, precum Mali, unde Franta a intervenit la inceputul anului pentru a-i inlatura pe jihadistii care controlau nordul tarii si amenintau sa ocupe intregul stat.

Franta este prezenta militar in Republica Centrafricana.