Felicitari in special din Statele Unite si tarile din Commonwealthului au inceput sa curga spre Londra, luni seara, imediat dupa anuntul nasterii fiului printulului William si al sotiei sale Kate.

Presedintele SUA Barack Obama si sotia sa Michelle au adresat, de asemenea, felicitari cuplului regal dorindu-le "fericire", a anuntat Casa Alba.

"Michelle si cu mine suntem incantati sa-i felicitam pe Ducele si Ducesa de Cambridge cu acest prilej de bucurie cu ocazia nasterii primului lor copil", a declarat presedintele Statelor Unite, Barack Obama, intr-un comunicat.

In Canada, Guvernatorul general si prim-ministrul au trimis felicitari pentru William si Kate. Intr-o declaratie, guvernatorul general David Johnston si sotia sa, Sharon a trimis "cele mai calde felicitari lor", a cuplului regal.

"Sharon si cu mine avem cinci fiice minunate si zece nepoti si cunoastem bine bucuria pe care o aduce un nou venit intr-o familie tanara. Stim ca acest eveniment fericit aduce o mare bucurie, nu numai pentru Altetele Lor Regale, dar pentru intreaga natiune ", a spus David Johnston.

In Australia, premierul Kevin Rudd a declarat intr-un comunicat ca tara sa impartaseste "bucuria familiei regale, mai ales pe cea a printulului Charles pentru nasterea nepotului sau si a reginei Elisabeta a II-a care are acum un nou stranepot".

"Este o zi de bucurie pentru prietenii nostri apropiati de Marea Britanie si Commonwealth", a declarat Kevin Rudd.