Curtea Constitutionala a Republicii Moldova a declarat neconstitutionala, joi, procedura de castrare chimica a celor care abuzeaza sexual copii, relateaza PRO TV Chisinau, citat de Mediafax.

Magistratii de la Curtea Constitutionala au hotarat ca legea care prevede castrarea chimica a pedofililor este neconstitutionala. Astfel, toti cei care pana in prezent au primit sentinta ce prevede castrarea chimica - cinci persoane in total - nu vor mai fi castrati in ultima luna a pedepsei.

Legea a fost votata in urma cu un an la initiativa Partidului Liberal, iar decizia Curtii Constitutionale a fost luata ca urmare a sesizarii avocatului parlamentar Anatolie Munteanu. Presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a refuzat initial sa o promulge si a remis-o Parlamentului, care si-a mentinut votul.

Ultimul caz de condamnare pentru abuz sexual asupra copiilor s-a inregistrat in urma cu cateva zile la Stefan Voda (sud), unde un tanar in varsta de 20 de ani a fost condamnat la castrare chimica pentru violarea a doua surori minore.