Un lider Al-Qaida din Yemen i-a avertizat pe americani ca atentatul din Boston a evidentiat fragilitatea securitatii lor si le-a cerut musulmanilor din Statele Unite sa isi "apere" religia, intr-o inregistrare audio difuzata duminica pe internet, relateaza AFP.

Fabricarea de bombe precum cele utilizate in atentatul de la Boston din aprilie "a devenit la indemana tuturor", a sustinut Qassem al-Rimi, liderul militar al organizatiei Al-Qaida in Peninsula Arabica (AQPA), in acest mesaj adresat poporului american.

"Evenimentele de la Boston (...) si scrisorile otravite (trimise la Casa Alba) - indiferent cine sunt cei responsabili de acestea - arata ca sistemul vostru de securitate a fost spart si ca operatiunile (in SUA) au luat o turnura incontrolabila", a apreciat el.

"In fiecare zi veti fi loviti unde va asteptati mai putin, iar liderii vostri nu vor putea face nimic", a amenintat Qassem al-Rimi, a carui grupare este considerata de catre Washington cea mai periculoasa ramura a Al-Qaida.

"Sa gustati, ca si altii, amaraciunea razboiului, a mortii, a distrugerilor si a insecuritatii", a continuat el, afirmand ca moartea fondatorului Al-Qaida Osama bin Laden si cea a imamului radical Anwar al-Awlaki, ucisi in 2011, nu a pus capat operatiunilor Al-Qaida.

"Ati reusit voi sa anihilati gruparile jihadiste care, multumita Domnului, s-au multiplicat peste tot dupa ce fusesera limitate doar la Afganistan? Astazi, ele sunt tot mai aproape de voi, daca nu chiar la voi", a mai spus el.

Liderul militar al AQPA i-a indemnat de asemenea pe musulmanii care traiesc in Statele Unite "sa continue pe acest drum si sa fie fermi in apararea religiei lor".