Mii de alergatori si sustinatorii lor au iesit pe strazile din Boston, sambata, in pofida ploii, pentru a incheia maratonul pe care multi nu au reusit sa il termine la 15 aprilie din cauza exploziei a doua bombe in apropierea liniei de sosire, potrivit presei americane, citate de Mediafax.

Imaginile arata un grup mare de alergatori care poarta trei drapele americane si unul chinez, un omagiu adus victimelor atentatelor.

Amintim ca trei persoane si-au pierdut viata in atacul dublu de la maraton: un copil de 8 ani, o studenta din China in varsta de 23 de ani si o tanara in varsta de 29 de ani. Alte peste 260 de persoane au fost ranite, peste 12 dintre ele suferind amputari. Bilantul victimelor a cresut cateva zile mai tarziu cand un politist a fost ucisi de doi barbati, suspecti ca ar fi comis atacul de la maraton.

Cursa, organizata de companii si grupuri locale de atleti, a fost anuntata pe retelele sociale. Ea a fost intitulata "OneRun", avand va slogan "Si noi terminam", potrivit cotidianului Boston Globe.

Aproximativ 3.000 de alergatori au participat la aceasta cursa, potrivit organizatorilor citati de cotidian.

Doi frati sunt suspectati de comiterea acestor atentate. Cel mai mare dintre ei, Tamerlan Tsarnaev (26 de ani), a fost ucis de politie la cateva zile dupa explozie, in timpul unui schimb de focuri. Fratele lui mai mic, Djokhar (19 ani), a fost ranit si arestat.