Un oficial de la Casa Alba a efectuat anul trecut doua vizite secrete in Coreea de Nord, in vederea ameliorarii relatiilor dintre cele doua tari dupa venirea la putere a lui Kim Jong-Un, a informat sambata cotidianul american Los Angeles Times, potrivit AFP.

Citand oficiali americani care au solicitat protectia anonimatului, cotidianul precizeaza ca aceste vizite, efectuate in aprilie si august, au avut ca scop sa il incurajeze pe noul lider nord-coreean sa isi modereze politica externa.

Potrivit Los Angeles Times, un veteran CIA, Sydney Seiler, care vorbeste fluent limba coreeana si este insarcinat cu politica fata de Coreea de Nord in cadrul Consiliului National de Securitate, a participat la cele doua vizite.

Mai multi demnitari americani s-au deplasat in Coreea de Nord in trecut, inclusiv secretarul de Stat Madeleine Albright, care a efectuat o vizita oficiala in 2000, reaminteste cotidianul.

Ultima vizita dateaza din 2009, cand emisarul special Stephen Bosworth a incercat sa relanseze negocierile privind programul nuclear nord-coreean.