Un islamist german ameninta sa o asasineze pe cancelarul Angela Merkel, intr-o inregistrare video postata pe internet, in care sustine ca Berlinul va fi tinta unui atac terorist in vara, a relatat sambata canalul de televiziune NDTV, citand publicatia Die Welt, transmite Agerpres.

Intr-o inregistrate video de trei minute, individul care se prezinta sub numele Abu Azzam si care, se presupune, ca ar fi un salafit radical, plecat anul trecut in Egipt, avertizeaza ca Europa ar trebui sa se pregateasca de schimbari.

"In urma a ramas 'primavara araba', dar asteptam cu nerabdare 'vara europeana'", sustine acesta, adaugand ca salafitii doresc moartea nu numai a Angelei Merkel, ci si a presedintelui american Barack Obama. El mai ameninta ca cladirea Reichstag-ului (parlamentul german) va fi tinta unui atac similar celui impotriva World Trade Center din New York in 2001.

Un purtator de cuvant al Serviciului de informatii din Germania, Oficiul pentru Protectia Constitutiei a declarat ca autoritatile sunt la curent cu aceasta inregistrare video si se se ocupa in prezent de evaluarea cazului dat.

Autoritatile germane si-au intensificat supravegherea asupra grupurilor salafiste care imbratiseaza o versiune radicala a islamului. Germania gazduieste aproximativ 4.000 de salafisti, o proportie mica din populatia musulmana totala de aproximativ patru milioane de persoane.