Premierul Abdelmalek Sellal este de asteptat sa dea detalii, luni, intr-o conferinta de presa despre una dintre cele mai grave crize internationale de ostatici din ultimele decenii, in urma careia muncitori romani, americani, britanici, francezi, japonezi si norvegieni au murit sau sunt dati disparuti, scrie presa internationala.

Numarul mortilor a crescut la cel putin 48 in timpul asediului de patru zile asupra complexului de exploatare a gazelor din Algeria.

Sase teroristi au fost capturati vii de catre autoritatile algeriene. O sursa de securitate, a declarat duminica trupele algerieni au gasit trupurile a inca 25 de ostatici, ridicand numarul celor ucisi la cel putin 80.

Atacul a fost revendicat de un comando islamist, avand legaturi cu organizatia terorista Al-Qaida in Maghrebul Islamic.

Algeria nu permite strainilor sa-i pazeasca instalatiile

Algeria nu le va permite strainilor sa-i protejeze instalatiile de petrol si gaze, a declarat duminica ministrul algerian al petrolului, Youcef Yousfi, in timpul unei vizite la complexul de exploatarea gazelor In Amena.

Ministrul a adaugat ca dupa atacul terorist de la In Amenas (sud-estul Algeriei) paza instalatiilor din industria petrolului si gazelor va fi intarita.

Totodata, oficialul a spus ca in doua zile complexul de industrializare a gazelor naturale In Amenas, atacat de teroristi, isi va relua activitatea.