Un avion militar de tip Antonov An-72, cu 27 de persoane la bord, s-a prabusit marti in apropiere de orasul Simkent din sudul Kazahstanului, au anuntat serviciile de securitate ale tarii din Asia Centrala citate de AFP.Presa rusa informeaza ca nu au fost gasiti supravietuitori.

Potrivit agentiilor Interfax si Ria-Novosti, toti ocupantii aparatului si-au pierdut viata in accidentul aviatic insa autoritatile nu au confirmat acest lucru, arata AFP.

UPDATE ora 00.30Si presa locala confirma ca cele 27 de persoane aflate la bord nu au supravietuitAparatul decolase din Astana si s-a prabusit catre ora locala 18:55 (12:55 GMT) la circa 20 de kilometri de Simkent, unde urma sa aterizeze, au precizat serviciile de securitate KNB intr-un comunicat de presa.

Avionul transporta sapte membri ai echipajului si 20 de militari din cadrul serviciilor de protectie a frontierelor, printre care directorul Turganbek Stambekov.

"Serviciile de urgenta actioneaza la fata locului. O ancheta a fost demarat", a precizat KNB.

La trei ore de la prabusire, nu fusese descoperit niciun supravietuitor, mai arata AFP.

Potrivit postului de televiziune KTK, avionul zbura la o inaltime de 800 de metri, in conditii meteorologice nefavorabile.

Un purtator de cuvant a declarat pentru agentia oficiala rusa Itar-Tass ca nu exista informatii noi cu privire la pasageri sau membrii echipajului. Acesta a mai precizat ca a fost demarata o ancheta pentru a stabili cauzele accidentului.