Puternicul grup de lobby american pentru armele de foc, National Rifle Association (NRA), a carui tacere a fost remarcata dupa atacul din Newtown (Connecticut, nord-est), si-a exprimat marti tristetea dupa aceste "crime oribile si fara sens".

NRA este "compusa din patru milioane de mame si tati, de fii si fiice, si suntem bulversati, intristati si indurerati de aceste crime oribile si fara sens din Newtown".

"Din respect pentru familii si pentru decenta, am pastrat perioada de doliu, de rugaciune si timpul pentru a vedea ancheta realizata inainte de a face un comentariu", adauga scurtul comunicat publicat pe site-ul de Internet al asociatiei, citeaza Mediafax.

NRA "este pregatita sa isi ofere contributia pentru a asigura ca asa ceva nu se va mai intampla niciodata", a incheiat comunicatul care anunta o conferinta de presa ce va avea loc vineri la Washington.

Puternicul grup de lobby, a pastrat tacerea pe retelele sociale dupa atacul de vineri de la o scoala din Connecticut in care 20 de copii au fost ucisi, precum si 6 adulti, si care a relansat dezbaterea cu privire la reglementarea armelor in Statele Unite.