O bratara din perle si diamante care a apartinut Reginei Victoria-Eugenia a Spaniei a fost vanduta cu 3.2 milioane de franci elvetieni (2,7 milioane de euro, 3.4 milioane de dolari), la o licitatie miercuri seara la Geneva, anunta AFP. Pretul obtinut pentru aceasta bijuterie este de doua ori mai mare decat estimarea facuta de Sotheby.

Bratara Victoriei Eugenia a SpanieiFoto: Sothebys.com

Bratara a fost vandut de catre un membru al familiei regale spaniole, al carui nume nu a fost dezvaluit de catre celebra casa de licitatie. Acesta a fost centrul unei mari vanzari de aproximativ 600 de bijuterii.

Descris de Sotheby ca o piesa de bijuterie "unica si foarte importanta", bratara a fost creata in anii 1920 si seamana cu un brat articulat de vita de vie plin de struguri in forma de perle.

Primul proprietar a fost Victoria Eugenia, nascuta la 24 octombrie 1887, la Castelul Balmoral (Scotia). Bunica ei a fost Printesa Beatrice a Angliei, fiica mai tanara a Reginei Victoria si a Printului Albert. In 1906 s-a casatorit cu regele Alfonso al Spaniei, cu care a avut sapte copii. Ea a murit in 1969, la varsta de 81 de ani.