Un actor si cantaret britanic in varsta de 69 de ani, Freddie Starr, cunoscut in anii '70, a fost arestat joi si eliberat pe cautiune, in dosarul fostului animator BBC Jimmy Savile, suspectat ca a abuzat sexual de minori, scrie presa britanica. Aceasta este a doua arestare, in acest caz, dupa ce in 28 octombrie fosta vedeta pop Gary Glitter, a fost arestat si condamnat deja pentru pedofilie.

Politia a anuntat joi a arestat un barbat suspectat abuz sexuali, fara a-i dezvalui identitatea. Canalele de televiziune BBC News si Sky News au transmis ca acesta este Freddie Starr.

Ofemeie a declarat caJimmySavile siFreddieStarr au abuzat de ea pe cand aveanumai 14de ani. Acestefaptear fi avut loc intr-o cabina a reteleiBBCin anii 1970. Starr a negat faptele.

Politia anuntase acum doua saptamani ca a deschis o ancheta asupra suspectilor care sunt inca in viata, in conditiile in care Jimmy Savile a decedat la finele lui 2011, la 84 de ani.

Jimmy Savile, star al micului ecran in anii 60-80, si Gary Glitter, care a cunoscut momentul sau de glorie in anii '70, cu melodia "I'm the Leader of the Gang (I am)", lucrau amandoi in showbiz.

Arestarea de joi in dosarul Savile este ultimul eveniment in scandalul care zguduie Marea Britanie de cateva saptamani.

Afacerea a izbucnit in octombrie o data cu difuzarea de catre televiziunea britanica ITV a unui documentar in care cinci femei il acuzau pe Jimmy Savile de abuzuri sexuale. De atunci, acuzatiile curg, iar Scotland Yard, care l-a descris pe Jimmy Savile drept un "pradator sexual", a apreciat numarul potentialelor victime la 300.

Scandalul a distrus imaginea lui Jimmy Savile, personaj adulat de tineri pentru emisiunile sale, precum show-ul muzical "Top of the Pops". Personajul era foarte popular si pentru angajamentul sau in domeniul caritabil, pentru care a fost innobilat de regina Elisabeta a II-a si decorat de papa Ioan Paul al II-lea