Fostul vicepresedinte venezuelean Elias Jaua a dat asigurari, duminica, la Havana, ca s-a intalnit cu Fidel Castro, care, potrivit lui, "este foarte bine", dezmintind astfel zvonurile care circula de mai multe luni cu privire la starea de sanatate a liderului cubanez, transmite AFP.

Fotografia prezentata de Elias Jaua in care apare Fidel Castro (al treilea de la stanga)Foto: Agerpres/AP

Fidel Castro, in varsta de 86 de ani, "este foarte bine, foarte lucid", a declarat Jaua jurnalistilor prezenti la un hotel din capitala cubaneza.

Elias Jaua, un apropiat al presedintelui venezuelean Hugo Chavez, a precizat ca a discutat timp de cinci ore cu Fidel Castro, in principal pe teme agricole. El a afirmat ca acesta din urma a acceptat chiar si sa participe la o mica sedinta foto cu angajatii hotelului din Havana unde oficialul venezuelean era cazat.

Jaua a prezentat in acest sens jurnalistilor o fotografie in care apare impreuna cu Fidel Castro si cu alte persoane.

Potrivit lui Jaua, fotografia a fost facuta sambata, in interiorul unei furgonete parcate langa hotel. In fotografie mai apar directorul hotelului, Antonio Martinez (centru), sotia lui Castro, Dalia Soto del Valle (a doua de la dreapta) si Elias Jaua (dreapta). Celelalte doua persoane nu sunt cunoscute.

De mai multe luni, zvonuri persistente au circulat pe retelele de socializare despre moartea sau deteriorarea starii de sanatate a lui Fidel Castro, care s-a retras de la putere din motive de sanatate in 2006, in favoarea fratelui sau Raul.