UPDATE Ora 17:00 Cancelarul german Angela Merkel a salutat "eforturile" si "progresele realizate" de Grecia, exprimandu-si dorinta ca aceasta tara, care se confrunta cu grave dificultati financiare, economice si sociale, sa ramana in zona euro.

"Vreau ca Grecia sa ramana in euro", a spus cancelarul intr-o conferinta de presa sustinuta alaturi de premierul grec Antonis Samaras. "Discutiile noastre arata clar ca exista, in acest moment, progrese in fiecare zi", a adaugat ea.

"Multe au fost realizate. Mai este inca multa munca de facut iar Germania si Grecia vor lucra impreuna foarte strans", a precizat cancelarul, avertizand ca, "daca nu rezolvam problemele acum, ele vor aparea mai tarziu de o maniera si mai grava".

Angela Merkel a invocat experienta sa de tranzitie in Europa de Est pentru a-si manifesta compasiunea in privinta grecilor: "Stiu foarte bine, pentru ca vin din tarile din Est, ca reformele vor dura ceva timp".

La randul sau, premierul grec Antonis Samaras a spus ca Grecia este "hotarata sa-si respecte angajamentele" atat in ce priveste ajustarea bugetara cat si reformele structurale.

"I-am subliniat cancelarului ca poporul grec sangereaza, dar este hotarat sa ramana in euro", a adaugat Samaras.

UPDATE Ora 15:30 Politia a recurs la gaze lacrimogene impotriva manifestantilor care aruncau cu bucati de marmura in fortele de ordine, in centrul Atenei, protestand impotriva vizitei cancelarului german Angela Merkel in Grecia, anunta AFP.

Micul grup de manifestanti, cateva zeci de oameni, a fost respins, in conditiile in care o manifestatie pasnica mai mare, de aproximativ 25.000 de oameni, continua in piata Syntagma, in fata Parlementului, in timp ce cancelarul german este primit la palatul primului ministru.

Cancelarul german Angela Merkel a ajuns marti, la ora 10,30 GMT, pe aeroportul din Atena, pe fondul unor masuri de securitate draconice, pentru o vizita de cateva ore in semn de sustinere fata de guvernul grec, care se confrunta cu manifestatii anti-austeritate, scrie AFP.

Premierul conservator Antonis Samaras a asteptat-o pe Angela Merkel la aeroport, inainte de discutiile in care cancelarul german isi va exprima solidaritatea cu Grecia si dorinta sa de a mentine aceasta tara in zona euro.

Aceasta este prima vizita la Atena a cancelarului de la inceputul crizei datoriilor, in 2010, care a fost urmata de o cura aspra de austeritate impusa Greciei.