Politia slovaca a evacuat vineri cladirea Parlamentului si o parte a Castelului Bratislava, locul unde s-a desfasurat in ultimele doua zile reuniunea la nivel inalt a grupului "Prietenii Coeziunii", dupa ce autoritatile au primit o amenintare cu bomba, a relatat portalul de stiri slovac Aktualne.sk, citat de publicatia ceha ceskenoviny.cz.

Cu toate acestea, masurile luate de politie nu au perturbat programul summitului grupului "Prietenii Coeziunii", care reuneste prim-ministrii din 15 state UE, precieaza sursa citata. La reuniune au participat si presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si cel al Parlamentului European, Martin Schulz.

"Din pacate, astfel de lucruri se mai intampla. Din fericire, delegatiile parasisera deja sediul si niciun premier nu mai era prezent. Se mai aflau doar cativa membri ai personalului si jurnalisti. Nimeni nu s-a aflat in pericol, iar incidentul nu a perturbat cursul reuniunii", a declarat Beatrice Hudakova, purtatoarea de cuvant a premierului slovac Robert Fico.

Apelul anonim primit de politie informa ca o bomba a fost plasata in cladirea Parlamentului, situata langa Castelul Bratislava.

Printre oficialii prezenti la reuniunea grupului "Prietenii Coeziunii" s-a numarat si premierul roman Victor Ponta.

La reuniune au mai participat premierii din Bulgaria, Cehia, Slovacia, Croatia, Estonia, Letonia, Polonia, Portugalia, Slovenia, Spania si Ungaria, precum si reprezentanti ai Ciprului, Greciei si Lituaniei.