Presedintele Georgiei, Mihail Saakashvili, a recunoscut marti infrangerea partidului sau in alegerile legislative castigate, impotriva tuturor asteptarilor, de Visul Georgian, principala coalitie de opozitie a miliardarului Bidzina Ivanishvili, scrie AFP.

"Este clar ca Visul Georgian a castigat majoritatea" la alegerile de luni, a declarat Saakashvili, intr-un discurs difuzat in direct de televiziuni.

"Aceasta inseamna ca majoritatea parlamentara trebuie sa formeze un nou guvern iar eu, in calitate de presedinte, conform Constitutiei, o sa facilitez procesul de asa natura incat noul guvern sa inceapa sa lucreze", a adaugat Saakashvili, inainte de publicarea rezultatelor definitive ale scrutinului.

Potrivit rezultatelor partiale, coalitia de opozitie condusa de Ivanishvili devanseaza Miscarea Nationala Unificata a lui Saakashvili, la putere de la "Revolutia trandafirilor" din 2003.

Dupa numararea a 25% dintre buletinele de vot pentru 77 de fotolii din cele 150 repartizate proportional, Visul Georgian a obtinut 53,19% din voturi fata de 41,51% pentru partidul lui Saakashvili.

Repartizarea fotoliilor depinde de un sistem electoral mixt care acorda 73 de fotolii pe baza unui scrutin majoritar pentru care, potrivit primelor rezultate partiale, Visul Georgian este in frunte in sapte din cele 10 circumscriptii in capitala Tbilissi, un bastion traditional al opozitiei.