Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat ca este convins ca lumea va intelege apelurile sale ''justificate'' de a impune anumite limite impotriva programului nuclear al Iranului si a avertizat ca nu va tacea in ceea ce priveste acest subiect, informeaza AFP.

Netanyahu apara cu inversunare apelurile sale repetate la adresa comunitatii internationale, in special cele adresate Statelor Unite, de a impune anumite limite Iranului, sub amenintarea unor sanctiuni militare.

''Am inceput sa vorbesc despre amenintarea iraniana acum sase ani. Chiar daca nu eram decat o voce izolata la acea vreme, am fost cativa si apoi ni s-au alaturat si altii'', a reamintit premierul israelian, intr-un interviu acordat cotidianului Jerusalem Post.

''Apoi am inceput sa vorbesc despre nevoia unor sanctiuni economice impotriva Iranului. Nu eram singurul, dar nu eram numerosi. Acum vorbesc de 'linii rosii' impotriva Iranului. Nici acum nu suntem multi, insa sper sa ni se alature si alti oameni. Este nevoie de timp pentru a-i convinge pe oameni de bunele intentii ale acestei politici'', a adaugat Netanyahu.

Iranienii ''avanseaza foarte rapid in procesul imbogatirii cu uraniu, necesar pentru producerea unei bombe atomice. In aproximativ sase luni, ei vor fi parcurs 90% din pasi'', a estimat Netanyahu pentru CNN.

Seful guvernului din Israel a oferit o definitie a asa-numitei ''linii rosii'', explicand ca exista o diferenta intre ''o limita stabilita in timp'' si ''o limita care este legata de un proces''.

''O linie rosie este ceva peste care Iranul stie ca nu poate trece fara sa suporte consecintele. Credeti-ma, se vor opri cand le vor vedea'', a asigurat premierul israelian.