G20 afirma in proiectul de comunicat final ca "Grecia este si va ramane in zona euro" insa ca ea "trebuie sa isi respecte angajamentele" pentru redresarea situatiei sale economice si financiare, a declarat luni presedintia franceza, citata de AFP.

Tarile bogate si cele in curs de dezvoltare ale G20, reunite pana marti la Los Cabos in Mexic, au afirmat ca "Grecia trebuie sa ramana si va ramane in zona euro" insa "ea trebuie sa isi respecte angajamentele", citeaza Mediafax.

G20 si-a exprimat usurarea dupa victoria dreptei conservatoare in alegerile legislative duminica in Grecia care ar trebui sa fie in masura sa formeze un guvern de coalitie in favoarea euro.

Dupa mai multe saptamani de incertitudine politica, Grecia ramane inca intr-o situatie economica dificila si va ramane fara bani la inceputul lunii iulie.

Liderii statelor membre G20 au inceput luni in jurul orei 15:30 (00:30, ora Romaniei) un summit la Los Cabos, in Mexic, consacrat mai ales pericolelor reprezentate de criza europeana asupra cresterii economice mondiale.

Acest al saptelea summit G20 a debutat cu mai multe intalniri bilaterale in cursul diminetii, printre care una intre presedintele american Barack Obama si omologul sau rus Vladimir Putin in cursul careia cei doi au gasit "numeroase puncte comune" cu privire la situatia din Siria, conform presedintelui rus.