Casele de pariuri britanice au anuntat joi ca au suspendat pariurile asupra iesirii Greciei din Zona Euro, refuzand astfel sa isi asume riscuri in ceea ce priveste un scenariu care li se pare din ce in ce mai probabil, scrie AFP.

Argumentand "incertitudinea care continua in ceea ce priveste Grecia", casa Ladbrokes a precizat, intr-o scurta declaratie, ca a "suspendat pariurile privind toate subiectele referitoare la o iesire" a acestei tari din Zona Euro.

La momentul suspendarii pariurilor, ultima cotatie inregistrata asupra iesirii Greciei era de 1 la 3.

Aceasta inseamna ca un jucator care pariaza 10 lire pe acest scenariu va primi, daca acesta devine realitate, 13,3333 lire. Ladbrokes nu are niciun interes sa inregistreze noi pariuri daca estimeaza ca evenimentul este aproape de indeplinire.

Casa de pariuri a precizat ca va onora toate pariurile inregistrate pana in prezent.

Concurentul William Hill a luat o decizie similara, suspendand pariurile legate de prima tara care va parasi Zona Euro. Cu o cota de 1 la 4, Grecia era favorita, a explicat casa de pariuri, intr-un comunicat.

William Hill a decis sa se retraga din acest tip de pariuri pana cand "situatia se va calma un pic", potrivit sursei citate.

Totodata, casa a precizat ca a oprit pariurile legate de intrebarea "va mai exista euro in 31 decembrie 2015?". Ultima cotatie a raspunsului da era de 4 la 6.