Regina Elisabeta a II-a sarbatoreste sambata, in familie, implinirea a 86 de ani, la castelul Windsor, in apropiere de Londra, in cea mai stricta intimitate, a anuntat Palatul Buckingham, citat de AFP.

Regina este nascuta in 21 aprilie 1926, dar aniversarea oficiala este celebrata in iunie, pentru a beneficia de o vreme mai buna. In acest an, aniversarea va fi sarbatorita in 16 iunie, cu traditionala defilare militara "Trooping the Colours".

Sambata dimineata, BBC si-a inceput programul de stiri cu intonarea imnului "God Save The Queen", iar 41 de salve de tun au fost trase la jumatatea zilei de regimentul regal la Hyde Park si la Turnul Londrei.

"Regina isi petrece ziua in familie si sarbatoreste in intimitate aniversarea", a precizat un purtator de cuvant de la Buckingham. Regina se afla la castelul Windsor, unde isi petrece in mod obisnuit week-end-urile.

Elisabeta a II-a, care se bucura de o sanatate de fier, se afla vineri dupa amiaza la cursele Newbury (Berkshire, vestul Londrei), unde doi dintre caii sai se aflau in competitie. Regina este pasionata de echitatie, la fel ca fiica sa si nepoata ei Zara, campioana la acest sport.

Din nefericire, caii maiestatii sale nu au castigat, dar regina parea foarte destinsa, discutand cu personalitati precum campionul de golf Rory McIlroy si prietena sa, jucatoarea de tenis Caroline Wozniacki.

Programul reginei este destul de incarcat in acest an, cu celebrarea jubileului de diamant care marcheaza al 60-lea an de domnie si deschiderea Jocurilor Olimpice la Londra, in 27 iulie.

Miercuri, se va afla la Greenwich, pentru a inaugura "Cutty Sark", un clipper construit in 1869 pentru transportul ceaiului, si inclus in patrimoniul Unesco. Velierul, care a fost afectat de un incendiu in 2007, a fost in intregime restaurat si va fi redeschis pentru public joi.