Vanatorii de comori si sustinatorii existentei OZN-urilor incearca sa explice misterul unui obiect descoperit pe fundul Marii Baltice, in apropiere de Suedia, despre care se afirma ca este fie un vas naufragiat, fie o nava extraterestra prabusita pe Pamant, transmite YahooNews. Descoperirea a fost facuta in luna august a anului trecut de o companie specializata in explorari subacvatice, Ocean Explorer.

Vas naufragiat sau OZN?Foto: Captura YouTube

"Fac acest lucru de apropae 20 de ani, asa ca am vazut cateva obiecte pe fundul oceanelor, insa nimic nu se compara cu acesta", a declarat scafandrul Peter Lindberg pentru CNN.

"Faceam scufundari de noua zile, eram destul de obositi si eram deja in drum spre casa, cand am facut o ultima verificare cu un sonar si acest obiect ne-a aparut deodata in fata. Prima mea reactie a fost sa le spun baietilor ca avem un OZN, acolo, pe fundul apei", a spus el.

Lindberg este seful echipei de scafandri de la Ocean Explorer, compania anuntand ca intentioneaza sa aduca obiectul la suprafata. Expeditia de recuperare a obiectului a fost amanata insa pana in prezent, deoarece costurile sunt extrem de mari.

Lindberg a afirmat insa ca interesul crescut pentru obiectul aflat in Marea Baltica a dus la un val de donatii.

Nu s-a fixat inca data expeditiei, insa Lindberg a spus ca echipa sa s-ar putea reintoarce in zona in luna mai a acestui an, dupa ce conditiile meteo vor permite, iar marea nu va mai fi agitata.

Obiectul are forma unui disc, cu un diametru de circa 60 de metri. Langa el se afla un alt obiect, mai mic, cu o forma similara. In spatele lor, se afla niste urme similare cu cele de franare, care se intind pe circa 100 de metri.

YahooNews scrie ca vanatorii de comori si sustinatorii existentei OZN-urilor s-au grabit sa lanseze mai multe teorii legate de obiectul de pe fundul Marii Baltice: unii au sustinut ca e vorba de naveta Millenium Falcon din "Razboiul Stelelor", in timp ce altii afirma ca avem de-a face cu vechi vapoare rusesti scufundate.

"Am auzit o multime de explicatii diferite. Dar nu vom sti cu adevarat ce e decat dupa ce vom ajunge acolo jos. In prezent, noi stim ca exista circa 20.000 de obiecte, majoritatea vapoare scufundate, pe fundul Marii Baltice. Dar cred ca sunt peste 100.000 de obiecte. Nu stiu ce vom vedea atunci cand vom cobori acolo. Dar sunt entuziasmat. Va fi interesant sa vedem ce e", a declarat Ardreas Olsson, expert in folosirea sonarelor.