​Un avion de mici dimeniuni s-a prabusit joi seara pe o strada din Vancouver, in momentul in care se pregatea sa aterizeze pe aeroportul din localitatea canadiana, transmite YahooNews. Cele noua persoane aflate la bord au fost ranite, insa nimeni nu a murit in incidentul aviatic.

Incident aviatic in CanadaFoto: Agerpres

Aparatul s-a rupt in mai multe bucati dupa ce s-a prabusit pe pamant. Toate cele noua persoane de la bord au fost ranite.

Alyssa Polinsky, purtatoare de cuvant pentru Vancouver Coastal Health, a declarat ca trei dintre persoanele ranite sunt in stare critica, trei sunt in stare stabila, in timp ce alte trei au rani care nu sunt considerate grave.

In afara celor noua persoane aflate in avion, un trecator a fost si el ranit dupa ce a fost lovit de o bucata din fuselaj.

Polinsky a afirmat ca cei raniti au suferit arsuri, fracturi sau rani la spate. Ea a spus ca nu are informatii legate de identitatea victimelor.

AP a precizat ca aparatul implicat in accident, de tip Beech King Air 100, poate transporta pana la noua persoane.

Avionul s-a prabusit pe o strada ce duce spre aeroportul din Vancouver. "Din cate am vazut, aparatul s-a rupt in doua", a declarat Graeme Wallace, care lucreaza in apropiere de locul incidentului. El a afirmat ca o parte a avionului a luat foc, insa pompierii au reusit sa stinga incendiul.

Potrivit informatiilor, avionul ce apartine companiei Northern Thunderbird Air se indrepta spre Kelowna, insa a facut cale intoarsa dupa aparitia unei urgente la bord.

Aparate apartinand Northern Thunderbird Air au fost implicate in accidente mortale in 1975 si 1977.