O profesoara de matematica din orasul francez Bezier si-a dat foc joi in fata liceului in care lucra, titreaza AFP. Femeia a fost trasportata la spital cu arsuri de gradul trei si se afla in stare grava. Potrivit Le Figaro, ministrul francez al Educatiei s-a declarat profund emotionat de "acest act disperat".

UPDATE: Profesoara a decedat in dupa-amiaza zilei de vineri din cauza arsurilor de gradul trei ce i-au acoperit intregul corp. In urma incidentului, sindicatele franceze cer pornirea unei dezbateri nationale pe tema conditiilor de munca ale profesorilor, titreaza aceeasi publicatie.

Femeia in varsta de 44 de ani s-a stropit cu gaz in timpul unei pauze si si-a dat foc. Mai multi elevi au incercat sa o ajute insa aceasta le-a spus sa o lase sa arda. "Am vazut-o cu corpul in flacari, mergand cu mainile pe cap. Mai multi oameni au incercat sa stinga focul. Le-a spus: «Nu, lasati-ma, nu am nevoie de ajutor. Dumnezeu mi-a spus sa fac asta.»", a declarat unul dintre elevii care au asistat la scena.

"Acesta este actul unei persoane disperate", a declarat procurorul din Beziers, Patrick Mathe, vorbind despre o "tentativa suicidara legata de ocupatia" femeii. Martorii incidentului sustin ca profesoara avusese conflicte cu cativa dintre elevi, dupa ce acestia i-au contestat metodele de lucru considerand-o pe aceasta prea severa. Conform unor parinti, profesoara era "putin iubita" iar, cu ocazia unei sedinte recente cu parintii, femeia fusese ostila.

In urma incidentului, profesoara a fost transportata de urgenta cu elicopterul la Spitalul Universitar din Montpellier. In urma actiunii prompte a elevilor si a personalului medical, sansele de a supravietui sunt bune, a mai adaugat Mathe.

Intr-un comunicat de presa trimis vineri de Ministerului francez al Educatiei se arata ca "ministrul impartaseste socul si tristetea personalului si ale elevilor scolii. El le-a cerut tuturor sa incerce sa inteleaga motivele care au facut-o pe profesoara sa recurga la acest act". Ca urmare a incidentului, ministrul Luc Chatel se va intalni vineri cu echipa de management a liceului si cu serviciile responsabile cu educatia din sub-prefectura orasului Bezier.