Joi, 25 august si vineri, 26 august în parcurile din Capitală vor fi proiectate o serie de scurtmetraje NexT semnate de Cristian Nemescu si Andrei Toncu. Proiectiile se vor desfasura in Parcul Tineretului (intrarea dinspre Colegiul National Gh. Sincai) joi, 25 august, de la ora 20:30 si vineri, 26 august, de la aceeasi oră, în Parcul Sebastian din cartierul Rahova cu un program de filme scurte. De această dată, spun organizatorii, NexT doreste să scoată filmele din sala de cinema si să le aducă în cartierele ale căror povesti i-au inspirat pe cei doi în realizarea scurtmetrajelor precum "Marilena de la P7", "Poveste la Scara C" sau "Mihai si Cristina" si unde acestea au fost filmate.

Originale, vibrante, pline de viată si umor, filmele realizate de Cristian Nemescu si Andrei Toncu vorbesc despre povesti de dragoste unice si obsesive sau despre relatii emotionante. Scurtmetrajele la care au lucrat împreună în timpul facultătii au fost selectionate în festivaluri importante, câstigând o serie de premii printre care Cel mai bun debut international la Festivalul Message to Man (Sankt Petersburg) pentru „Mihai si Cristina” (2001) si nominalizarea la Premiile Academiei Europene de Film pentru „Poveste la Scara C” (2002).

„Marilena de la P7” (2006), mediumetrajul independent regizat de Cristian Nemescu, pentru care Andrei Toncu a compus muzica si a fost sound-designer, a avut premiera internațională la Festivalul de la Cannes, în sectiunea Semaine internationale de la critique. „Lampa cu căciulă” (2006), scurtmetrajul regizat de Radu Jude, la care Andrei Toncu a realizat sound-designul, rămâne si în prezent cel mai premiat scurtmetraj românesc (peste 50 de premii internationale, printre care Marele Premiu pentru Cel mai bun scurtmetraj la Sundance Film Festival, Indie Lisboa Film Festival, Zinebi Bilbao Film Festival etc.)

Proiectiile au loc la exact cinci ani de la disparitia tragică a celor doi tineri cineasti, în urma unui accident de masină.

Accesul publicului este liber în limita locurilor disponibile.

Din programul celor două seri fac parte scurtmetrajele:

POVESTE LA SCARA C (2002, 15’, color)

Regia: Cristian Nemescu

Înregistrare sunet: Andrei Toncu

Poveşti de dragoste în lift la periferia Bucureştiului.

MARILENA DE LA P7 (2006, 45’, color)

Regia: Cristian Nemescu

Sound-design: Andrei Toncu

Lucruri pe care le faci din dragoste…

LAMPA CU CACIULĂ (2006, 23', color)

Regia: Radu Jude

Sound-design: Andrei Toncu

Un scurt road-movie despre importante lucrurilor mărunte din viața noastră.

ALINUȚA (2006, 1', color, animație)

regia: Matei Branea

sound-design: Andrei Toncu

Alinuta, o fetiță dulce și inocentă, este protagonista celor mai sadice și absurde bancuri românești.​