Luni 25 octombrie începe Festivalul Internaţional de Scurtmetraj de la Uppsala, cel mai mare eveniment dedicat scurtmetrajului organizat în Suedia şi unul dintre cele mai importante festivaluri de acest gen din Europa. În competiţia internaţională a ediţiei din acest an va concura scurtmetrajul Colivia de Adrian Sitaru, in timp ce Renovare de Paul Negoescu a fost selecţionat în cadrul secţiunii speciale dedicată filmelor recompensate cu premii la alte festivaluri.

Regizorul Paul Negoescu şi producătorul filmului Colivia, Monica Lazurean-Gorgan vor participa la festival la invitatia Institutului Cultural Român de la Stockholm. Paul Negoescu este masterand la UNATC "I.L. Caragiale” şi directorul artistic al Festivalului de Film Timishort. Scurtmetrajele lui au strâns în total peste 200 de selecţii şi 28 de premii internaţionale. Monica Lazurean-Gorgan este producător şi membru fondator al casei de producţie 4 Proof Film. A colaborat cu Adrian Sitaru, printre altele, la producţia filmului Pescuit sportiv.

Festivalul Internaţional de Scurtmetraj de la Uppsala este unul dintre puţinele festivaluri din Europa recunoscute de Academy of Montion Pictures and Sciences, ceea ce înseamnă că filmul recompensat cu premiul cel mare al festivalului, Uppsala Grand Prix, primeşte şi o nominalizare la Premiile Oscar. Amintim că Institutul Cultural Român de la Stockholm este partener al festivalului încă din 2007.